Hírek

 

 

2022. június 20                                              FIGYELEM, FIGYELEM!

 

Beiratkozás a Hórakukk 2022. szeptemberében induló foglalkozásaira!

Ha szeretnéd, hogy könnyű legyen az átmenet az óvoda és az iskola között
Ha a lehető legtöbbet tennéd azért, hogy gyermeked felvételt nyerjen a vágyott iskolába
Ha úgy érzed, a kicsi több fejlesztést igényelne az oviban elérhetőnél
Ha mindemellett szeretnéd őt biztonságos, szeretetteli közegben tudni, ahol kiscsoportban, egyéni igényeket szem előtt tartva foglalkoznak vele
Ha a legfontosabb számodra, hogy rengeteg játékkal fűszerezve, új barátságokat kötve, igazi GYEREK maradhasson

AKKOR IRÁNY A HÓRAKUKK!

Honlapunkon szemezgetve bepillantást nyerhetsz hétköznapjainkba, rengeteg szakmai jellegű bejegyzést olvashatsz, és megismerheted kollégáinkat is!
Zuglói fejlesztőházunkban hétfői, keddi és szerdai napokra van még hely (12 gyerek számára), erzsébetligeti helyszínünkön pedig 8 ovist tudunk még fogadni, keddi vagy szerdai napon.
Várjuk a középső és nagycsoportos korú gyerekeket nagy-nagy szeretettel!

 

 

 

 

2022. június 14

Évzárónk 

Eljött az évzáró napja, ennél szebb 10. születésnapot nem is kívánhattunk volna a Hórakukknak! Tegnap elbúcsúztunk az iskolába indulóktól, és őszig elköszöntünk a még egy évig velünk maradóktól.
Táncoltunk, énekeltünk, ölelkeztünk, ettünk-ittunk, boldogan és meghatódva gyönyörködtünk a színpadon bátor, ügyes ovisainkban.
Nagy izgalommal kibontottuk a pénzgyűjtő dobozokat, melyekbe az Anyák az Anyákért Alapítvány számára gyűjtöttünk. 101 ezer Ft-ot számoltunk, sok-sok rászoruló kisgyerek nyári fagyizását, strandolását könnyítettétek meg jószívű adományaitokkal! A mi gyerekeink is gazdagabbak lettek, hiszen megtapasztalták, milyen felemelő érzés segíteni, támogatást nyújtani a rászorulóknak. Az együttműködést természetesen folytatjuk, fantasztikus ez az összefogás!
Köszönjük azt a mérhetetlen szeretetet, rengeteg jó szót, kedvességet, amit kaptunk tőletek, de leginkább is köszönjük nektek, hogy hittetek bennünk, hogy ránk bíztátok ezt a sok-sok tündéri gyereket! Búcsúzóul álljon itt egy levélrészlet, melyet ma kaptunk egy szülőtől, bearanyozva a nyári táborokra való készülődéssel töltött napunkat (melyekre szeretettel várjuk a lurkókat)!
“Először is köszönöm a munkátokat és azt a rengeteg szeretetet, amit a kisfiam kapott, valamint az állandó kedves támogató hozzáállást. Nagyon szerencsés vagyok, hogy a védőnő javaslata alapján rátaláltam a Hórakukkra, kiváló volt Éva iskolaérettségi felmérése, megmentett minket egy nehéz első iskolai évtől. Évával játékosan sok szeretettel, kreativitással elképesztően sokat fejlődött (bár a színezés azóta se lett a kedvence), lenyűgöző az a sok jó, amit ebben a mesevilágban kapott Tőletek…Gratulálok az elmúlt tíz évhez és még sok ilyen évtizedet kívánok, hiszen a gyerekek a legnagyobb nyertesei ennek a vállalkozásnak. Köszönöm a tegnapi csodás, felemelő, színvonalas, megható és vidám rendezvényt. Nagy öröm volt részt venni rajta.”

 

 

 

2022. június 12

Kedves Érdeklődők!

Némelyik táborunkra van még 2-3 helyünk! Ha szeretnétek jelentkezni, írjatok nekünk, vagy jelezzétek telefonon részvételi szándékotokat! Köszönjük!

 

 


2022. június 8

Nagy szeretettel várunk mindenkit hétfői évzáró táncházunkra (részletek lejjebb), ahol egy kis búcsúajándékkal szeretnénk meglepni apró Hórakukkosainkat! Kérünk benneteket, jelezzétek nekünk, hány fővel érkeztek az eseményre!

 

2022. június 2 

 

A csomagok csak jönnek, és jönnek, a segítőkészség nem apad! Nagyon köszönjük, hogy még mindig folyamatosan érkeznek az adományok az Anyák az Anyákért Alapítvány részére! Alig 10 nap múlva gyűjtődobozainkat is felnyitjuk, hogy évzáró ünnepségünkön átadhassuk a bennük összegyűlt összeget az Alapítvány képviselőinek. Kedves hórakukkos családok, nagyon köszönjük, fantasztikusak vagytok!

 

 


2022. május 17

Kedves Szülők!

Az idei évben jubilál a Hórakukk, ezért szerettünk volna rendhagyó módon búcsúzni a tanévtől.
Úgy döntöttünk, egy össznépi, családi táncházzal ünnepeljük a búcsúzást, egyben a Hórakukk megszületésének 10. évfordulóját.
Szeretettel várunk Benneteket 2022. június 13-án, 16.15-re, az Erzsébetligeti Színház nagytermébe (1165. Hunyadvár utca 43/c). A rendezvény 16.30-kor kezdődik, de a gyerekeknek kell egy kis idő az “akklimatizálódásra”. Azért választottuk ezt a helyszínt, mert a színház saját, ingyenes parkolóval rendelkezik, és jó idő esetén a gyönyörű parkban szaladgálhatnak még egy kicsit a gyerekek, levezetésképpen.
Jókedvet feltétlenül hozzatok magatokkal, a talpalávalóról mi gondoskodunk. Vendégünk lesz egy szuper népi zenekar, akik egy kis hangszerbemutatóval is készülnek a gyerekeknek. A táncokat Gina válogatta össze, nagy szívvel és szakértelemmel.
Minden kis Hórakukkosnak készülünk egy apró ajándékkal, melynek átadását szintén rendezvényünkön tervezzük.
Reményeink szerint az est vendégei lesznek az Anyák az Anyákért Alapítvány képviselői, itt szeretnénk átadni nekik pénzgyűjtő dobozainkat. Mivel az adománygyűjtés nagyon sikeres, hosszú távú együttműködést szeretnénk kialakítani az alapítvánnyal.

Nagy szeretettel várjuk a családokat ezen a kellemesnek ígérkező hétfő délutánon!
Kérjük jelezzétek nekünk szóban, - amit felvezetünk a jelenléti ívre, - hogy hány fővel szeretnétek részt venni a rendezvényen.

Szeretettel:
a Hórakukk csapata

 

 

2022. május 11.

 

A fantasztikus összefogásnak köszönhetően több kisteherautónyi ruhát, cipőt, játékot, ágyneműt sikerült gyűjtenünk az Anyák az Anyákért Alapítvány részére.
A húsvéti csokitojástól a babakocsin át a vadonatúj játékokon keresztül az autós gyerekülésig rengeteg féle adománnyal járultatok hozzá ehhez a nemes kezdeményezéshez, aminek szívből örülünk.
Gyűlnek a pénzbeli adományok is az Alapítvány számláján, és alig várjuk, hogy felbonthassuk 2 varázsperselyünket, melyek szakadatlanul csörömpölnek a reggelente beledobott forintoktól.
Bár a tárgyi adománygyűjtés hivatalosan befejeződött, még most is érkeznek csomagok, nagy örömünkre. Legutóbb hétfőn adtuk át az elmúlt hetekben érkezett pakkokat.
Mivel úgy látjuk, a Hórakukkosok jó szívvel, lelkesen vesznek részt az akcióban, és mivel Zsuzsitól és Évitől azt a visszajelzést kaptuk, minden felajánlásnak gondos, szerető új tulajdonosa lett, hosszú távú együttműködést kívánunk kialakítani az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal, évről évre meghirdetve az új szülők között is az adománygyűjtést.
Azt reméljük, a nálunk cseperedő gyerekeknek ez egy remek példamutatás, hiszen, ha már ebben az életkorban megtapasztalják, milyen jó érzés adni, mire felnőnek, egy érzékenyebb, empatikusabb, igazságosabb, érzelmi gazdagságban bővelkedő világot teremthetnek maguknak.

 

 

 


2022. április 23.

Fülig ér a szánk! 
Kicsi Hórakukkosaink ősztől a szüleik által preferált iskola tanulói, mindenkit felvettek az áhított intézménybe!
Kívánunk vidám, felhőtlen kisiskolás éveket Rókáknak, Pingvineknek, Süniknek, Baglyoknak, Jegesmedvéknek, Cicáknak, Kutyáknak, Mókusoknak, Koaláknak, Kiselefántoknak és Mackóknak egyaránt!

 

 

 

2022. április 14.

 

2022. március 22.

A meghirdetett gyűjtésünk több mint egy hete véget ért, de nem csökken az adományozó kedv. Ezért úgy döntöttünk, mindkét helyszínünkön folyamatosan fogadjuk a csomagokat, és adjuk tovább az Anyák az Anyákért Alapítványnak. A  múlt heti adagot ma juttattunk el az Alapítvány raktárába. Nagyon szépen köszönjük, hogy ilyen csodálatosak vagytok!

 

 

2022. március 08.

 Kedves Szülők!

Szeretnénk tájékoztatni Titeket az idei tavaszi szünet időpontjával kapcsolatban.

A Hórakukkban a tavaszi szünet április 14-20-ig tart.
A szünet előtti utolsó tanítási nap április 13.-a szerda, az első tanítási nap április 21.-e csütörtök.

Ezalatt az idő alatt mind a fejlesztő foglalkozások, mind a TSMT foglalkozások elmaradnak mindkét helyszínünkön!

Március utolsó hete már április hónaphoz tartozik.
Ennek megfelelően minden csoportnak 4 alkalma lesz április hónapban.

Kellemes pihenést kívánunk a hosszú hétvégére!

 

 

 

2022. február 27.

Kedves Hórakukkosok! Kérjük, segítsen, aki tud! 


Amikor egy hete meghirdettük a jótékonysági akciót, még nem sejtettük a szörnyű történéseket, és, hogy ekkora aktualitása lesz a gyűjtésnek. Holnaptól várunk minden feleslegessé vált holmit!
A tárgyi adománygyűjtés egy részét, azokat a dolgokat, amelyekre most az érkezőknek szüksége lehet, az Anyák az Anyákért Alapítvány - előzetes egyeztetés után - a háború elől Magyarországra menekültekhez juttatja el.


Várjuk a csomagokat, óriási köszönet azoknak, akiktől már a múlt héten is kaptunk felajánlást!


Szeretettel: a Hórakukk csapata

 

 

 

 

2022. február - Felhívás!!!

Kedves Szülők!

A Hórakukk idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, amelynek alkalmából közös és rendhagyó ünneplésre invitálunk benneteket! Sok kalandos, vidám és dolgos év után úgy gondoltuk, hatalmas csinnadratta helyett, egy rendhagyó ötlettel rukkolunk elő, mellyel nemcsak a mi szívünk telik meg örömmel, hanem olyan gyerekeké, szülőké is, akik rendkívül nehéz körülmények között élnek.
Zuglóban működik hosszú évek óta az Anyák az Anyákért Alapítvány, melynek neve bizonyára sokak számára ismerősen cseng. Zsuzsi és Évi elképesztő mennyiségű munkával, szervezéssel, precizitással, és leginkább szívvel áll olyan ügyek mellé, amelyek igazán lélekemelők. Elsőrendű feladatuknak a krízishelyzetbe került családok életének megkönnyítését tartják.
Segítenek a szegregátumok lakóin, félárván maradt babák szülőjét támogatják, sérült gyerekek ellátását segítik, de rengeteg munkájuk volt pl. abban a csodálatos kampányban, amelyben összecsukható ágyakat adományoztak kórházaknak, hogy az anyukáknak ne kelljen méltatlan körülmények között, a földön aludniuk, beteg gyermekük mellett. A fb-oldaluk a következő:

https://www.facebook.com/anyakazanyakert

Bővebb bemutatkozást levelünk csatolmányában olvashattok az alapítványról.

Születésnaposként egy jó ügy mellé akartunk állni, és arra kérünk benneteket is, hogy - ha egyetértetek -, lehetőségeitekhez mérten támogassátok kezdeményezésünket! A csatlakozásra három csatornán keresztül is van lehetőség:

- Egy gyönyörű kis dobozt készítettünk, ebbe lehet majd tenni a pénzt, sok kicsi sokra megy - alapon. Félre ne értsetek, nem hatalmas összegekre gondoltunk! Akár a napi ebéd pénzből a visszajáró, akár egy kis apró, ami nem hiányzik a családi büdzséből, nagy öröm számunkra! Az első akciót július elsejéig hirdetjük meg, hiszen napra pontosan ekkor lesz 10 éves a Hórakukk. Ha sikeres lesz a gyűjtés, és a Hórakukk szülői közössége is megszereti ezt a kezdeményezést, semmi akadálya a folytatásnak.

- Megadjuk az Alapítvány számlaszámát is, ha esetleg utalni szeretnétek. Kérjük, ez esetben a közlemény-rovatba írjátok be: Hórakukk-adomány.


Anyák az Anyákért Alapítvány
Magnet Bank: 16200120-18534991
Ha külföldről utalnátok:
SWIFT: HBWEHUHB
IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000


- Rendezünk egy másik gyűjtést is, és úgy tervezzük, ezt rendszeresítjük: jó állapotú gyerek- és felnőtt ruhákat, játékokat várunk, évente 4 alkalommal, 1-1 hétig lehet majd hozni a megunt, kinőtt, feleslegessé vált holmikat. Az összegyűlt adományokat azonnal átadjuk az Anyák az Anyákért Alapítványnak, hogy mielőbb célba érhessenek. Az első hét, amikor várjuk a tárgyi adományokat, 2022. február 28-a és március 4-e között lesz. Kérünk szépen benneteket, hogy csak tiszta, ép, jó állapotú dolgokat hozzatok, ruhából lehetőleg szezonálisat (kicsi az Alapítvány raktára), olyasmiket, amiknek ti is örülnétek!

Előre is nagyon szépen köszönjük a részvételt mindazoknak, akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez!

Boldog születésnapot, Hórakukk!