Pedagógusaink

 

Krámli Éva 

Gabival együtt ő a Hórakukk kitalálója, alapítója, szíve-lelke, alfája és omegája. Világéletében gyerekekkel foglalkozott, óvónőként, tanítóként és egy bakfis édesanyjaként - nem is tudná elképzelni másképp az életét, mint közöttük. Ő tanítja a 4 éves minicsoportosokat, ötletes óráin minden terület fejlesztésére odafigyel, rengeteg játékkal, bábbal, mesével fűszerezi a foglalkozásokat. Ha másképp alakult volna az élete, talán történész vagy iparművész lenne: a nyári táborokban bőven van alkalma hódolni ezen hobbijainak is, a gyerekek óriási örömére.

 

 

Lukácsné Kónya Gabriella 

Gabi nélkül éppúgy nem lenne Hórakukk, ahogyan ez Éva nélkül is elképzelhetetlen. Összes szeretete, szakértelme, tapasztalata, és persze humorérzéke ott van a falak között, ahogyan végtelen mennyiségű energiáját is arra fordítja, hogy mindig minden a legjobb, a legprofibb legyen.
Dolgozott bölcsődében, óvodában és tanítóként is, de a nagycsoportos korosztály a legkedvesebb a szívének. No meg a kick-box (több mint 15 éve műveli), a TSMT (képzett terapeuta), a vizslái - de ami a legfontosabb, legújabb, és legcsodálatosabb élmény az életében: nemrégiben lett anyukája egy leendő Hórakukkos lurkónak, a tündéri Bori babának.

 

 

Simon Anikó 

Tanítói diplomája mellett gyógypedagógiát tanul, ismereteit nap mint nap hasznosítja is - rendkívül fontos számára az elfogadás, a tolerancia. Mély empátiával kezeli a konfliktus-helyzeteket.
Nagy örömmel ad páros vagy csoportmunkát a gyerekeknek. Az izgulósabb, zárkózottabb kicsiknek ez jó lehetőség a barátkozásra, miközben azt is megtapasztalják, milyen jó érzés saját tudásukat átadni társaiknak. Ő is nagyon élvezi, amikor tanulhat a gyerekektől (most tudta meg például, meddig él egy lajhár, és hány foga van egy tigriscápának). Sokat élt angolszász nyelvterületen, hazaérkezve oktatott is angol nyelvet apróságoknak, de a mostani munkáját szereti a legjobban. Hosszú évek óta oszlopos tagja a csapatnak, mindig mindenben számíthatunk rá.

 

 

Egressy Katalin 

Mivel 4 saját lurkója már felnőtt, a krónikus gyerekzsivaj-hiány kór tüneteit kezdte felfedezni magán, így talált ránk. Korábban is dolgozott tanítóként a magánszférában, tartott baba-mama tornát, foglalkozott sérült gyerekekkel - az aprónéppel töltött idő minden percét imádja. Nagyon szeret tréfálkozni, játszani, és persze mesélni-énekelni, amikor csak alkalom nyílik rá. Bár a Hórakukkos gyerekek Katának szólítják, valójában ő már egy Kata-mama, hiszen egy tündéri unokával is büszkélkedhet. Az ovisulis csoportok mellett évek óta ő a “Duplázók” tanítója is (azon lurkóké, akik évvesztesként, vagy egyéb okból még egy évig óvodások és Hórakukkosok maradnak).

 

 

Kovács Enikő Réka 

Csapatunk legifjabb tagja, aki fiatalos lendülete mellett alternatív pedagógiai módszereket, és remek kézműves ötleteket is hozott magával. Kedves, közvetlen, energikus személyiségét nagyon szeretik a gyerekek. Elárulta legféltettebb titkát is: a tervezett foglalkozásokat eleinte megtartotta otthon a macskáinak, hogy másnapra elillanjon a lámpaláz. Mivel konduktori végzettsége is van, rengeteget segít nekünk a gyerekek mozgásfejlesztésében. Árgus és avatott szemmel figyeli őket a testnevelés foglalkozásokon, feljegyez mindent, megbeszéléseinken megosztja velünk észrevételeit. A nagycsoportos korú gyerekekkel, vagyis az ovisulis csoportokkal dolgozik.